Stiltips Axelväska Dam Bordeaux

3 sätt att bära en väska i färgen burgundy.

Den lite mer murriga färgskalan hör till höst och vinter. Ganska ofta sneglar vi åt färgerna grått, brunt, grönt eller rostfärg. Ibland glömmer vi den röda färgskalan med färger som burgundy, vinrött, mörkrött eller bordeaux rött.

Om du associerar ordet burgundy med de burgundiska rikena i tusentalets franska Bourgogne är du helt rätt på det. Just denna mörkröda, djupa färg sägs ha fått sitt namn från vin som produceras i denna franska provins. 


Jag vill visa tre olika väskor i just denna färg som du på ett stilfullt sätt kan få in i din klädsel under vinterhalvåret.

BURGUNDY OCH CROCO MÖNSTER

Vin, gamla kungariken och franska regioner. Visst går det att väva ihop med väskor i croco mönster? Färgen burgundy passar utmärkt till väskor. En djup färg som framhäver väskan på ett riktigt fint sätt. Orme Derby Café Hevea

BURGUNDY OCH SILVERDETALJER

Hur du bär din väska och vilka detaljer du vill plocka fram påverkar såklart känslan och upplevelsen av hela klädseln
 Pembroke Derbys Dark Brown Grained Calf


BURGUNDY OCH MÖNSTRAD AXELREM

Ett enkelt sätt att prova en ny färg är att köpa en väska i den färgen. Gärna då en väska med mönstrad axelrem, det är en bra introduktion.

Att summera färgen Burgundy - Bordeaux - Vinröd - Mörkröd är med ett ord - SOBER. Färgen är där, den piffar upp men det skriker inte. Bordeaux säger helt enkelt jag är här och jag visar mig men jag stör inte, jag kompletterar.