Epic Travelgear

EPIC Travelgear Shoppingvagn CityXShopper Ergo & CityXShopper Evolution.


Du kan bära dina saker på en mängd sätt och det är där Epic kommer in. Epic Travelgear's motto är; Epic ger färger, glädje och passion för sina användare. Epic  menar att vass observation i kombination med konstruktivt använt hjärnkraft gör skillnaden mellan det fantastiska och det mediokra. Epic säger att innovation av högkvalitativa och långvariga produkter är ett val som hjälper att bevara och kunna njuta av vår miljö på lång sikt. Epic lägger all sin personliga kollektiva erfarenhet av att resa runt i världen, liksom detsamma från våra vänner och partners, för att producera det bästa de kan här och nu. Epic gör allt med en skandinavisk inriktning på design och funktionalitet och en kvalitet som är bestämd för att klara de hårda förhållandena i norra Norden.

DESIGNAT I SVERIGE

Epic's resa började 2005 på Sveriges västkust en liten bit utanför Göteborg. Med en sann tro att det måste vara ett bättre, mer hållbart och roligare val bland väskor och bagage startades EPIC Travelgear. Vårt motto var då och är fortfarande att göra episka resor till episka äventyr.

HÅLLBARHET

EPIC Travelgear önskar att skapa hållbara produkter för att hjälpa till att skydda vår planet. EPIC Travelgear menar att ett sätt att göra detta är att skapa produkter av hög kvalitet med lång livslängd. EPIC Travelgear väljer endast testade material och av hög kvalitet. En resväska kan vara den produkt som kommer att drabbas av den värsta typen av dålig behandling under sin livscykel, den är tungt lastad och kastad runt flygplatser, så EPIC Travelgear måste göra allt för att säkerställa kvaliteten. Bra kvalitet betyder längre livslängd och minskade sopberg.


ENKLA REPARATIONER

Det ska också vara enkelt för användaren att byta ut komponenter om de är slitna, EPIC Travelgear ska alltid leverera reservdelar i så stor utsträckning som möjligt. Ett exempel på ett initiativ för smidigare hjulbyte är vårt patenterade EPIC-standardsystem. Vi har ett komplett utbud av utbytbara hjul.


BÄTTRE MATERIAL OCH BRA TILLVERKARE

EPIC Travelgear följer alltid gällande EU-lagstiftning (ECHA) och tillämpar REACH-förordningen på allt material från våra leverantörer. EPIC Travelgear tror på så lite tillsatser som möjligt i materialen och i de fall där materialet kräver kemisk tillsats för att uppnå det maximala bör det hållas långt under gränsvärdena.
EPIC Travelgear tror på så lite tillsatser som möjligt eller att hitta nya och bättre alternativ till polymerer som biomaterial. EPIC Travelgear försöker alltid minska så mycket plast och metaller som möjligt när vi utvecklar nya produkter. EPIC Travelgear utvecklar högkvalitativa, standardiserade komponenter som tjänar en lång livslängd. EPIC Travelgear tror att detta sätt är bäst för både våra användare och miljön.

Alla deras fabriker är genom kontrakt bundna att alltid följa EPIC:s strikta riktlinjer. Nedan nämner vi några exempel:

• Endast använda material och komponenter som garanterar moderna miljöskyddskrav.

• Fullständig överensstämmelse med våra strikta riktlinjer för återvinning och avfallshantering.

• Förespråka ett starkt engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisa löner för alla arbetstagare, enligt BSCI: s principer.

Alla dessa skyldigheter är strikt tillämpade av oanmälda revisionsbesök på våra produktionsanläggningar.