Doppler Paraply

DOPPLER PARAPLY.

Själva ordet Paraply härstammar från franskans parapluie som betyder mot regn. Kallas också paraflax eller regnskärm och är en anordning som skall skydda dig från regn och nederbörd. Doppler Paraplyer passar utmärkt i vårt Skandinaviska väder.

Deras passion för paraplyer har definierat Doppler Paraplyer och vad de gör sedan 1946 - varje dag och i alla typer av väder. Doppler Paraplyer's produkter finns för människor ute i naturen - i sol, regn, snö och vind.

Under de senaste 75 åren har varumärket Doppler varit synonymt med kompetens, innovation och kvalitet. Utbyggnaden av företaget som har varit familjeägt sedan 1946 fortsätter nu framgångsrikt i den fjärde generationen. Idag är Doppler ett internationellt verksamt produktions- och handelsföretag med dotterbolag i Europa och Asien samt kunder i över 40 länder.

Upptäck paraplyer från Doppler här hos oss.

Under de senaste 75 åren har varumärket Doppler varit synonymt med kompetens, innovation och kvalitet. Utbyggnaden av företaget som har varit familjeägt sedan 1946 fortsätter nu framgångsrikt i den fjärde generationen. Idag är Doppler ett internationellt verksamt produktions- och handelsföretag med dotterbolag i Europa och Asien samt kunder i över 40 länder.

De två viktigaste globala varumärkena för paraplyer och parasoller, Doppler och Knirps, är en del av företagskoncernen. Huvudkontoret ligger i Braunau, Österrike. Den nya Dopplerfabriken som byggdes 1999 betraktas som Europas största paraplyfabrik. Totalt har Doppler cirka 360 anställda, varav 200 är baserade på huvudfabriken i Österrike.

Tiden mellan dess etablering och nuet sträcker sig över mer än sju decennier. Mycket har förändrats över tiden - produkterna, marknaderna och människorna. Hängivenhet för högsta kvalitet och det starkaste engagemanget för kunder och anställda är detsamma.

Det traditionella företaget Doppler kan se tillbaka på en framgångssaga på mer än 75 år, vilket möjliggjordes av mod, flit och optimism hos alla deltagande generationer av anställda och ägarfamiljen.

Det är mer än sju decennierna mellan grundandet och nuet och tiden har präglats av många förändringar. Men en sak är och förblir alltid densamma: Engagemanget för högsta kvalitet samt engagemang för samarbete mellan ledning, medarbetare, kunder och affärspartners.

År 1946 grundade Ernst Doppler företaget doppler i Braunau med en handfull anställda. Så han drev en filialbutik i Salzburg. Det var redan den ambitiösa affärsmannens andra modiga beslut. Efter kaoset under andra världskriget fick familjen Doppler fly från Sudetenland och lämna efter sig företaget som Ernst Doppler hade tagit över och byggt upp med stor passion i det som nu är Tjeckien. Ernst Doppler började om från början i Braunau och kunde göra sig ett gott namn på paraplymarknaden med stor intuition, erfarenhet, flit och stor optimism.

1952 gick dottern Renate Doppler till företaget. Hon visade sig vara en sann bevarare av paraplytraditionen och inledde den senare expansionen i Braunau.

1959, gick hennes man Hermann Würflingsdobler med henne. Full av motivation fortsatte de två, tillsammans med tio anställda, att driva produktion och försäljning av paraplyer. Tillväxttakten ökade årligen, varigenom marknaden vid den tiden var begränsad enbart till Österrike.

Företagets huvudkontor i Braunau utökades under hela 1960 -talet. Med nya maskiner och nu 50 anställda producerades då 800 paraplyer per dag. Produktportföljen har kontinuerligt och strategiskt utökats - 1962 med trädgårdsparaplyer och 1970 med dynor.

1971 grundades ett företag i Tyskland.

1986 gick barnbarnet till grundaren Ernst Doppler, Hermann Würflingsdobler, till företaget. Två år senare följde hans fru, Margit Würflingsdobler.

1988 började den stora internationaliseringen av Doppler. Dotterbolag i Östeuropa och Asien etablerades snabbt och framgångsrikt.

1990 tillkom handeln med trädgårdsmöbler. Antalet anställda ökade från 140 till 180. För att klara av tillväxten och den tekniska utvecklingen byggdes 1999 en stor nybyggnation.

Köpet av varumärket Knirps tillsammans med en schweizisk partner 2005 var ytterligare ett viktigt steg i företagets historia.

Under tiden gick barnbarn till företagets grundare till företaget. Martin Würflingsdobler och Ulrike Kinder är familjens fjärde generation.

2015 anslöt sig Martin Würflingsdobler och hans fru Verena följde efter fyra år senare. Ulrike Kinder gick med i familjeföretaget 2020.

Kontinuerliga investeringar görs i optimering av produktion av paraplyer, lagring, leveranskedjan och den digitala framtiden. Efter den stora utvidgningen till företagets högkvarter har Dopplergruppen för närvarande 360 anställda över hela världen, varav 200 på huvudorten i Braunau. Varje individ bidrar med sitt engagemang för Dopplers framgångssaga.