Midjeväskor

Midjeväskor med plats för det viktigaste

På jakt efter en praktisk midjeväska i skinn eller en mjukt flufffig? Här hittar du snygga och praktiska midjeväskor i olika färger och som du både kan använda till vardags och på semestern när du vill ha händerna fria men ändå får med dig mobil och plånbok.

Bältesväska

Vad är en midjeväska, bältesväska, magväska, bumbag. Alla dessa namn på samma typ av väska! En bältesväska är en liten väska som bärs hängande som ett bälte. Du använder väskan för att  förvara personliga tillhörigheter på samma sätt som i en handväska. Men den här bär du med lätthet under jackan - perfekt på resan!

Det är ingen ny uppfinning, den är bara moderniserad. Midjeväskor har funnits sedan folkvandringstiden. De har faktiskt hittats i en svensk grav i Högom och i norska gravar från samma tid. Då användes väskan för att förvara sax alternativt en kam. Exklusiva beslag till bältesväskor har påträffats i offerplatser i Finnestorp. Bältesväskor i läder var vanligt förekommande under medeltiden.

Dagens väskor har en modern utformning för att passa våra behov. En midjeväska eller magväska är en typ av bältesväska av syntettyg som kom på 1980-talet. Den tillverkades vanligen i ett med bältet som även det var av syntettyg. Väskan hade dragkedja och kunde ha ett eller ett par separata fack invändigt. Vissa väskor av den här typen blev enkla ryggsäckar om de vändes ut och in. En typ av väska som aldrig går ur modet. Den passar lika bra att användas vid resor, skidsport och liknande aktiviteter. Det är även vanligt att torgförsäljare använder magväskor för lättillgänglig förvaring av växel och intäkter.

Du bär den runt midjan eller kors över kroppen. Innanför jackan eller utanpå kappan. Helt efter dina behov.

På fest....Såklart. En fin klänning och en tuff bumbag....vad kan vara snyggare?